LABBRAPPORT.

Har nu i veckor luggit och angstat över oskrivna labbrapporter. Idag skulle de lämnas in. Dagen börjar med att labbpartner nummer 1 meddelar att hon redan skrivit vår och att jag inte behöver lyfta ett finger ens. Halleluja! Lite senare meddelar labbpartner nummer 2 att hon redan skrivit labbrapporten och jag behöver inte lyfta ett finger. Halleluja 2! Då är det väl bara att konstatera att jag har Finlands bästa classmates. God natt.

SICK.

Inte roligt att ringa in sjuk andra dagen på jobb. Känns surt för att inte kunna jobba och känns surt för att jag är sjuk. Igen. Tur att min boss är världens bästa boss.

FIRST DAY.

Min första dag på jobbet idag. Så himla bra. Kommer bli en fenomenal sommar. Står bakom disken på magasinet igen. Men det gör inget. Stället har fått en total renovering och är som en ny arbetsplats. Goda sallader och smörgåsar med bland annat soltorkade tomater, pesto och mozzarella står på menyn. Perfekt strandmat. Ohh happy days!

BARGAINS.

Förutom en blå stol hittade jag dessa två fynd på loppis idag.


Gammal flottyrkorg perfekt som fruktkort. Den här + 6 ölglas fick jag för en juuro.


En snäcka. Ser ut som en askkopp. Passar bra till smycken kanske. 50 cent.

GET WELL.

Nu blir det andra bullar har jag på känn. Äntligen en doktor som tog mig på allvar och såg över hela situationen. Inga dåliga och ointresserade läkare mera. Aldrig. Har varit på lungröntgen och bihåleröntgen. Det visade direkt på röntgen att jag igenbommade bihålor. Idag tog jag några slutliga blodprov för eventuella allergier eller mögel. Kanske i skolan. Skönt att det är över och jag börjar få svar på mina frågor. Nu skall jag bli frisk folkens!

PIM`S.


Fick ett fruktansvärt behov av Pim´s just nu. Tänk er en stekhet sommardag med denna drink i handen. Livsnjutare.

DISTANCE.

Jag har på den senaste tiden tänkt mycket på hur det kommer att gå i höst när Ben åker tillbaka till Australien. Vi kommer att vara ifrån varandra 7 månader. Helt sjukt länge. Jag övervägde en sekund att kanske åka över nyåret downunder. Men sen slog det mig. Nej, det skall jag inte göra. Vi skall klara av att vara så länge från varandra. 7 månader är ju ingenting. Bara en hel evighet.

BILDREGN MAY 2010.
Efter snö kommer sol. Som vi njöt av de stekheta dagarna i Maj.


N gillar Carl De Mumma.
Vicki fyllde 22 och vi firade med äkta champagne på Alban. Utan Vicki.


Däremellan har jag varit lite i skolan och blivit sminkad till monster.


Rullat permanent.


Och haft intensiva make-up dagar med Riitta Vaara.


Tillbaka i Ekenäs igen och jag bara njutit av spontankvällar, mammas mat, fotboll och coctailparty.

Efter några dagar i Vasa igen är jag nu tillbaka i Ekenäs. Jag har sommarlov och nu kan sommaren börja påriktigt. Booyaa!

MARIA MONTAZAMI VIDEO.

Sommaren är väl så gott som räddad när Maria Montazami äntligen fått sin videoblogg att fungera. Happy days folks!


BAD DAY.

Dagen kunde inte bli värre tills Hanna kom med den här,


CREAMFIELDS.

Dagarna före skolan börjar skulle det vara helt suveränt med en minisemester. Kolla årets line-up för Creamfields 2010 HÄR. David Guetta, Tiesto, Calvin Harris, Laidback Luke, Eric Prydz, Swedish House Mafia för att nämna några. Nu är bara frågan, VEM ÄR MED?


GREYSON.


SPONTANT.

Jag är i Ekenäs igen. Det blev en till spontan kväll igår. Så himla roligt. Igen. Idag är en bra dag idag fastän det skar till lite extra mycket i hjärtat idag när jag kom på att det endast är 5 månader tills Ben reser hem. Heartbreaking.

INSPIRATION.

Efter 9 timmar i skolan skall jag nu ta itu med min fantasi make-up som jag skall göra imorgon. Jag behöver en bättre planering. Såhär ser min inspirationsbild ut,Bild från iStockphoto.HINNER INTE RIKTIGT MED.

Nu kan jag väl gott konstatera att jag är på slutrakan. Men jag hinner inte med. Hundra saker att göra och tiden räcker inte till. Återkommer när jag har sommarlov. Sommarlov i Ekenäs. Medan jag skriver portfolio, sminkar fantasi make-up, skriver kemi och permanentprov, färgar hår, läser på hygientest och sitter i tåg 18 h på 6 dagar kan ni roa er med att lyssna på en bra låt.


FRIDAY IN TOWN.

Såhär spenderade jag min fredag. I Helsingfors med de absolut bästa brudarna. En underbar dag.

SAGT.

Har pratat mycket med M, 3 år idag.

Satt och drack saft och M ville smaka på min saft.

M: Får jag smaka på din saft?
Jag: Jag är lite förkyld och vill inte att du ska bli sjuk.
M:  Men får jag smaka då?
Jag: Du kan bli sjuk om du dricker från samma glas som mig.
M: Vadå? Är glaset sjukt?

Senare sitter vi och äter kvällsmat tillsammans.

M: Kan jag få mera mat?
Jag: Du var då en hungrig pojke.
M: Jaa, jag växer ju såklart. Till en stor pojke.
Jag: Såklart!
Kort därefter ångrar sig M.
M: Jag vill nog aldrig bli en stor pojke.
Han ångrar sig igen.
M: Jag vill nog bli en stor pojke för jag ska ha mopo när jag är 17 år.

TODAYS FEELGOOD.
Hade nästan glömt hur bra låt nummer två är.

NEW DIET.

Skulle nog inte vara nåt för mig. Klicka här.

KAROLINA HENKE.

KLICKA!

JEALOUS.

Jag brukar inte vara avundsjuk. Men nu är jag. Dessutom på Ben. Han får spendera morsdag med MIN Mamma och gå ut på morsdagslunch. Medan jag inte får. Dessutom skall han och se på fotbollsmatchen ikväll med Vicki & Alexandra medan jag sitter här och skriver portfolio. Inte okej. Grattis min fina Mamma på Morsdagen!


Mum and Ben 2009.

WORLDWIDE.

Idag hörde äntligen en rar tant av sig och ville sälja sin jordglob åt mig. Imorgon hoppas jag på att få hämta den. Nu längtar jag till och med lite till hösten då jag får inreda en ny lägenhet. Med min nya jordglob.


GÅRDAGENS SLUTSALDO.

0 älgar. Jakten fortsätter.

OUT OF RECEPTION.

Försökte ringa Ben idag. Hans telefon var avstängd. Ringde Mamma för att kolla att han var okej. Mammas telefon var avstängd. Nervöst ringde jag min syster för att höra om hon visste var de håller hus. Det visste hon! De satt alla inpackade i bilen någonstans i södra Finland på jakt efter älgar. De tyckte det var på tiden att Ben äntligen skulle få se en älg eftersom han aldrig sett en. Helt okej lördag.

KLICK.

Kolla in min vän. Titta så duktig hon är på att rita och måla. KLICKA. Mycket inspiration.

HURRY UP, WILL YOU?


LÅNGT ELLER KORT?

Jag vet inte vad jag vill med mitt hår mera. Allt är i en enda röra nuförtiden. Help me out, långt eller kort hår?
MÅNGSIDIGT.

Läser gamla blogginlägg och kommer över dessa bilder. Att vara Au-pair handlar inte alltid om att ta hand om barn. Ibland är man rent ut sagt springflicka, psykolog, slav, läkare, inredare, personlig chaufför, clown, personlig tränare, detektiv och kock. Väldigt mångsidigt yrke alltså. Just den här dagen var jag lite av allt tror jag. Mest slav, chaufför, inredare och kock.

Mest av allt hade jag bara på nervena.

DISTANS.

Det här är första fredagen på väldigt länge som jag inte spenderar med Ben. Första gången på väldigt länge som jag överhuvudtaget inte sett Ben på flera dagar. Orsaken till detta är att Ben är i Ekenäs pga jobb och jag i Vasa pga studier. I en månads tid skall Ben bo hos Mamma och Pappa och jag skall bo i Vasa. Vi börjar vårt distansförhållande sådär lätt. Jag kan ju berätta att Ben, Mamma och Pappa ser på Så Ska Det Låta ikväll. Stay tuned, mera historier är på kommande har jag på känn.

FREDAG MED POWDERFINGER.


Powderfinger - Baby I´ve got you on my mind

Försöker ta mig igenom denna fredag fylld av photoshop och Finlands arbetsskyddslag. Med bra musik skall det nog gå bra.

BLOPPIS.


Grå klänning, Vero Moda, Storlek: S, Pris: 4 euro


Oanvända svarta jeansleggins, Storlek S/M, Pris 7 euro
SÅLDA!


Oanvänd prickig skjorta, Storlek S, Pris 4 euro


Svarta byxor från Little Big, Storlek 28x32, Pris 3 euro


Jeansklänning, Storlek 38, Pris 6 euro


T-skjorta med tryck, Storlek S, Pris 2 euro


Grå jeanskjol, Storlek 40 (väldigt liten), Pris 2 euro


Oanvänd svart t-skjorta, Storlek 36, Pris 2 euro


Midjehög vid kjol, Storlek 36, Pris 4 euro

Lämna en kommentar på bloggen eller mejla mig på ida_tornroos17@hotmail.com om du är intresserad!

MARS.

Hittade två roliga bilder hemma på datorn som pappa tagit. Känns väldigt avlägset med snö och is. Från och med nu blir det bara sommarbilder.

MIN VALBORG.


Bennyboo och Vicki på Ettan sista April.


Mera Ettan och oproportionerliga kroppar.


På Ettan var det fiilis.


Så bra fiilis att Ben somna.


Nästan.


Första Maj firades på Knipan.


Och så var det kalas på söndag.

MAJ.

Jag har överlevt helgen. Och vilken helg sen. Helt fantastiskt. Mera uppdatering senare. Nu skall jag gå på 2-års kalas.

RSS 2.0