Australia Day.

Inte idag, men förra måndagen. Vi firade med paj, after eight kaka och fattiga riddare. Ben fick ett fint kort av Mellman.


Bondi Rescue.

Som tidigare sagt är jag helt hooked av Bondi Rescue. Främst för att stilla min längtan till Australien och höra lite Aussie-dialekt (eftersom min Aussie-boy helt och hållet tappat den). Men idag hände något konstigt.  En livvakt ser en man som kämpar bland de starka strömmarna vid stranden. Livvakten gör allt han kan för att hinna ut till den nödställde. Mannen försvinner plötsligt spårlöst och efter 45 minuter ger livvakterna upp och tror mannen tagit sig på egen hand in till torra land.

Efter 3 timmar kommer en förtvivlad ung kille till livvakterna och meddelar att hans pappa är spårlöst försvunnen. Han var på Bondi beach med sin familj. De hade just emigrerat till Australien från Mongoliet. Familjen var hoppfulla och ivriga att börja det nya livet i Sydney. De hade bott i Sydney en vecka och spenderade denhär dagen på Bondi Beach. Livvakterna börjar sökandet igen med hjälp av en helikopter. Mörkret faller och gör sökandet svårt. Till slut hittar de mannen livlös på havet bottnet. Mannen gick inte att rädda och avled. En far, en man, en familjeförsörjare miste livet bland de starka strömmarna.

Familjen, bestående av frun och 3 barn, klarade sig inte i Australien ekonomiskt och tvingade flytta tillbaka till sitt hemland Mongoliet.

Dethär är något av de sorgligaste jag sett. Pojkens förtvivlade ansikte när de hittar pappan kommer jag aldrig att glömma.

Se det sorgliga avsnittet HÄR.

eleven.

11-timmars skoldag är nog inget att föredra. Det blir nog bättre nu med ledig dag imorgon och Bens sweet and sour chicken. Hey, glömde berätta, på fredag har jag deadline för hudvårdsportfolion. Det börjar kännas längesen man jobbat med portfolio. Senast förra veckan.

På lördag skall jag fota streetstyle i Vasa. Så om du vill bli dokumenterad i min streetstyle-portfolio, sitt för guds skull inte hemma och tryck på lördag. Ut på stan.

Fotot taget av Mr. Newton.

Madonna kan nog.


Pick me.

Det blir en hel del rugby nuförtiden eftersom min Aussie boy, ja, är från Australien. Lite motvilligt ser jag dehär otaliga rugby-klippen på Youtube. Men dethär är ju helt otroligt.


Den ultimata söndagen och fattiga riddare.

Igår var kanske den skönaste söndagen ever. Vi började med ett 4 timmars besök till Tropiclandia. Vi bestämde att åka hem när våra fingrar såg ut som övergödda russin.Efter Tropiclandia tog vi en sväng via Makuuni, hyrde en film och köpte 2 kg godis tillsammans.Efter det degade vi hela kvällen hos syster och familj. Efter att vi ätit resterna som middagsgästerna hade lämnat efter sig, och ätit upp allt godis från Makuuni, orkade vi inte ens ta oss hem. Fräscht att vakna med oborstade tänder och en klordoftande hud. Härliga söndag. Idag har jag borstat tänderna 5 gånger.

Ikväll skall jag äntligen få fattiga riddare med socker och sylt.

Soffpotatis

Nu när jag legat och degat några dagar på soffan har jag motvilligt blivit beroende av tre tv-shower.


1.  the Ellen Degeneres showAktuella gäster. Skön fiilis. Roligt. Bra musik.

2. Border SecurityPå Sydneys flygplats händer det. Väldigt intressant men framför allt skrattretande. Speciellt i de situationen när asiater försöker ta in förbjuden mat i landet.

3. Bondi RescueBilden säger väl allt. Helloo Sydney!

Han är inte min kompis, han är min bästa vän.


2009.

Jag skulle göra en årsresumé. Nu när jag äntligen har tid över och måste gå i pyjamas dagarna i ändå. Men jag kom inte längre än Januari. Alltså en januari-dag i London, varsågoda:

2009 var ett härligt år. Låt 2010 bli ännu bättre.

Grått.

Är det vanligt att få sämre syn när man har feber? Jag vaknade ur min lunchsömn, blinkade några gånger, men jag kunde inte se tavlan framför mig. Gode gud, gör mig frisk och ge mig tillbaka synen. Dehär damerna tröstar mig i min alltför gråa vardag:

Men vad gör man när man snart sett alla avsnitt och filmen 2 gånger?

Uttråkad.

Jag är så himla trött på Vasa. Hurra för skola, classmates och människor omkring mig. Men jag trivs inte här och vill inte bo här. Jag vill vara HÄR:HÄR:eller HÄR:Jag har myror i byxorna. Aldrig är jag nöjd.

Hjärntvättad.

Igår hade Ben sin andra svenska lektion. Enligt Ben går det jätte bra och han trivs som fisken i vattnet. Fastän jag igår morse satt och hetsgjorde hans läxor med honom klockan åtta på morgonen (han skall vara 8.30 på kursen).
Anywho, Ben berättade att han på gårdagens lektion verkligen imponerade på läraren. Läraren frågade i klassen om det fanns någon som visste var nyfiken betyder? Ingen kotte i klassen visste vad nyfiken betyder. Inte Ben heller förrän efter någon minut då han plötsligt ropar "CURIOUS". Jag har inte lärt honom, inte A eller R heller. Utan Mellman. Om han inte ser på Emil, Pippi eller Madagaskar, så ser han ju naturligtvis på Nicke Nyfiken. Curious George.


Sandra,

Hur kan du alltid ge kloka svar oavsett vad jag än frågar?


Sandra och jag på Englands riviera, Brighton, en stekhet dag i Juni 2009.

LOVE YOU.

Last days of..

..modehistoria.
Imorgon är det deadline och seminarium. Jag är nästan klar. Nästan.

Dagen blev lite lättare när jag äntligen fått mina efterlängtade muggar.


Storstadstema. Love them.

Your day.


Grattis världens bästa Mellman på din 3-års dag. Du förgyllde min måndagsmorgon med att glömma dehär i min väska. Du är den sötaste killen på jorden.

Style rookie.

Läs om den 13-åriga smarta modenörden HÄR.

Köp!


Lumene Vitamin C nattcreme. Innehåller havtorn som ger cremen en härlig doft och gör huden silkeslen. Dessutom är den billig. Jag som fattig studerande tackar och köper. Brukar även använda den till dagcreme nu under vintern eftersom den är fetare än en vanlig dagcreme.

I samma vitamin C serie finns även foundation. Den innehåller även havtorn. Doftar himmelskt, ger ett naturligt resultat och är lätt att tvätta bort.

Dessutom gör Elle US reklam för Lumene i December numret.Mirakelsalva och kalla kårar smakupplevelse.

När ni reser downunder glöm för guds skull inte att köpa dethär:


Lucas´Papaw Ointment. Mirakelsalva som hjälper mot allt. Everything. Finns att köpa i nästan varje matbutik i Australien. Vintertid ser mina fötter ut ungefär såhär:Men med hjälp av Lucas´Papaw hålls fötterna lika lena som M´s hud. Halleluja!

Det som ni inte skall slösa pengar på:Vegemite. Hujedamej! Någon slags blandning av salt och soja som alla aussies breder på sin toast. Smaklökarna får stryk av denna obehagliga smet. Enbart genom att se burkarna, som Ben har bunkrat upp i köket, ger mig kalla kårar.

Art Nouveau.NU börjar jag studera igen efter det härliga jullovet. Vi börjar sådär smått stressande med en deadline på torsdag. Jugendstilen eller Art Nouveau om man så vill.

Just här.

Skall jag bo när jag är gammal och grå.
Wimbledon Village. Men på Marryat Road.

Ungefär såhär är utsikten från Marryat Road.

Jugendstil.

Jag orkar inte inte inte inte inte inte inte göra skolarbetet om tidsepoken. Snälla classmates, ge mig lite medlidande och säg att ni inte heller har börjat.

Packa Packa.

Packandet tar aldrig slut. Strykbräde, dammsugare, kärl, dynor, tvättkorg, kläder... Det tar aldrig slut på sakerna vi skall ha med oss hem. Ungefär såhär kommer vår "hemresa" se ut idag.
 


På tal om Hollywood svall.

Vicki skulle på nyårsbröllop och jag lovade att fixa hennes hår. Jag tycker lockarna blir finast och naturligast med hjälp av en plattång. 


030110.


Igår var vi på fest. Igen. Där hade vi roligt.


Idag har vi varit ute hela dagen och blivit frisk-lufts-förgiftade. Det var svinigt kallt.


Ben var rädd att gå på isen. Han förstod verkligen inte att vi hade hela sjön under våra fötter. Först tyckte han synd om alla fiskar (enligt Ben måste ju alla fiskar frysa ihjäl) sedan borrade vi hål i isen och Ben lekte att han kokade soppa. Fisksoppa.

Mitt nya år.


Vi började så fint och anständigt på nyårsmiddagen.


Vi åt super gott.


Här är värden/kocken och hans värdinna.


Efter maten bjöd värden på shott och vi lekte lekar, drack champagne, dansade, lyssnade på musik från världens alla hörn och lekte att golvet brann.


Vid 12-slaget sköt vi raketer,drack ännu mera champagne, dansade ringdans och lyssnade på ABBA.


Så lekte vi lite till, dansade ännu mera, åt nattmat och golvet det brann fortfarande.

Ungefär halv 6 lade jag fast ögonen för att några timmar senare vakna i ett totalt kaos. Huset har aldrig förr sett värre ut. Jag suckade högt, somnade om och vaknade pånytt av att värden diskade. 3 timmar diskade han fortfarande.

Jag hade en himla bra nyårsafton. Tack värden, värdinnan och alla andra som var med! Och Gott Nytt År! 2010 blir ett bra år.


RSS 2.0